Ušetao u radnju sa "čudnom maskom": Fotka postala viralna, mnogima nije smešno

U vreme kada je i u Srbiji i u zemljama okruženja sve više zaraženih od koronavirusa i u vreme dok se mnogi čuvaju - poštuju mere, nose maske, izbegavaju gužve i druženja, ima i onih koji su neodgovorni i prema sebi i prema drugima.

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

15:15

Ušetao u radnju sa
Ilustracija/Foto: Vera Petrunina/Shutterstock

Mnogo je onih koji ne podržavaju mere da maske treba da se nose u zatvorenim prostorima, pa se na sve načine dovijaju da kad je i "zaborave" uđu u neki objekat bez adekvatne zaštite.

Naime, otkako je počela pandemija koronavirusa, navikli smo da na ulici, u prodavnicama, javnom prevozu, vidimo razne "zaštitne" maske, a svoju kreativnost u njihovoj izradi neretko iskazuju i Dalmatinci, iako poslednja takva fotografija mnogima nije bila smešna.

Na popularnoj stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" osvanula je fotografija muškarca sa "zaštitnom" maskom koja je, čini se, napravljena od plastične kese. "Priprema za nove sojeve", piše uz fotografiju koja je u samo sat vremena izazvala više od hiljadu reakcija. I dok je bilo onih koji su se šalili da takvu masku odmah neko treba da patentira, bilo je i onih koji su u svojim komentarima bili prilično oštri.

"Ova slika govori o stanju u Hrvatskoj... Zapravo nije ni najmanje smešna jer pokazuje da ljudi niti za je*ene maske nemaju novca... Žalosno", jedan je od komentara s kojime se, sudeći po broju lajkova, saglasilo najviše ljudi.

"Ova korona je donila i nešto pozitivno. Pobudila je kreativnost u ljudima", jedan je od komentara na ovu fotografiju.

Ažurirano u 19:05: Fotografija je, u međuvremenu, obrisana sa Fejsbuk stranice "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: