Tinejdžer umro nakon ujeda meduze; prvi zabeležen slučaj posle 15 godina

Tinejdžer u Australiji je umro nakon ujeda veoma otrovne meduze, što je prvi takav slučaj u poslednjih 15 godina, saopštile su danas vlasti.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2021.

11:15

Tinejdžer umro nakon ujeda meduze; prvi zabeležen slučaj posle 15 godina
Ilustracija/Foto: diana deak/Shutterstock

Zdravstvene službe su navele da je meduza 22. februara ujela 17-godišnjeg mladića dok je plivao.

Policija navodi da je mladić prebačen u bolnicu, ali je umro 1. marta. Kubomeduze su veoma otrovne meduze i žive uglavnom u tropskim vodama, pa se savetuje nošenje odela za ronjenje ili izbegavanje kupanja.

Prema jednoj morskoj biološkinji, reč je o prvom smrtnom ishodu od ujeda kubomeduze u Australiji od 2006. godine. Smrtni ishod je moguće izbeći, ali ljudi koji žive daleko od grada su posebno ugroženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: