Ko pobeđuje na Evroviziji - dobra pesma, Era Ojdanić ili "bradata žena"?

Grupa "Hurricane" imaće ove godinu novu priliku da pred evropskim auditorijumom predstavi svoju novu pesmu, koju ćemo premijerno moći da čujemo sutra. Međutim otkad je pre nekoliko dana objavljen tizer za novu pesmu srpskih predstavnica, komentari u javnosti i na društvenim mrežama ne jenjavaju.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2021.

09:47

Ko pobeđuje na Evroviziji - dobra pesma, Era Ojdanić ili
Foto: e-stock/caslav vukojicic

Naime, prema najavama, članice sastava "Hurricane", svoju novu evrovizijsku pesmu "Loco loco" predstaviće 5. marta u 18 sati na Jutjub kanalu Pesme Evrovizije.

Muziku za ovogodišnju takmičarsku pesmu "Loco loco" pisao je Nemanja Antonić, koji je bio odgovoran i za kompoziciju nesuđene prošlogodišnje evrovizijske pesme Hasta la vista, za tekst se pobrinula jedna od članica "Uraganki" Sanja Vučić.

Zajedno sa pesmom biće prezentovan i spot, a koreografiju za spot i evrovizijski nastup je osmislila Staša Novaković iz plesnog sastava "Dance Factory", koja je već sarađivala sa jednom od članica Sanjom Vučić za njeno prvo evrovizijsko pojavljivanje 2016. godine, kao i sa Tijanom Bogićević 2017, navodi se na zvamničnom portalu takmičenja.

Inače, samo nekoliko sekundi tizera kojim se najavljuje premijera spota ovog petka bilo je dovoljno da se pokrene lavina komentara na osnovu načina na koji su stilizovane članice grupe Hurricane - Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević, ali i produkcijske vrednosti spota.

Svi kao glavnog "krivca" imenuju Dejana Milićevića, koji je poslednjih decenija bio zadužen za većinu spotova srpskih pevača i pevačica.

U svom stilu, Milićević je odgovorio na komentare mnogih na društvenim mrežama te naveo da njegova estetika odgovara estetici takmičenja na kojoj će se takmičiti pesma.

"Sve je šareno, retro, u trendu su osamdesete i disko, zavodljivo je. Mislim da opet imaju pesmu koja je pun pogodak za Evroviziju", rekao je Milićević.

I među našim čitaocima bilo je onih kojima se pesma dopala, ali i onih koji smatraju da bi veće šanse za pobedui imao Era Ojdanić.

"Eri Ojdaniću instalirati silikone na grudima i još jedan par na leđima. I perika. Osvaja garant. Takvo čudo jos nisu videli - posle bradate žene samo to može da podigne lestvicu", navodi naš čitalac koji se predsatvio kao "Komša", dok drugi čitalac poručuje da su sadašnje predstavnice Srbije "posle Končite, one su kamilica".
Među brojnim komentarima na naš jučerašnji tekst o negativmnim komentarima na predstavljeni tizer spota, bilo je i onih šaljivih:

"Ne razumem u čemu je problem? Loko loko je stari srpski izraz. Moja baba je znala reći dedi, opet si loko baksuze. On će, loko sam loko, al' srce mi široko. Dakle sve cool. Idemo dalje".

"Ove cure su dobre, favoriti, ta pesma je lepa za slusanje i gledanje, sve ostalo prosečno", smatra još jedan čitalac našeg portala, a drugi objašnjava:

"Pesma i spot su u potpunosti u skladu sa duhom takmičenja na kome se nastupa tako da ne vidim ništa sporno. Evrovizija je od početka bila leglo kiča i šunda i to se u međuvremenu nije promenilo niti će se promeniti. Ko voli nek' izvoli, ko ne neka ide u bečku operu ili Boljšoj teatar, sve ima svoju publiku".

Podsetimo, grupa "Hurricane" je plasman na Evroviziju izborila zahvaljujući ubedljivoj pobedi na prošlogodišnjoj Beoviziji s numerom "Hasta la vista", ali zbog otkazivanja Pesme Evrovizije 2020. nisu se predstavile evropskoj publici iz svima dobro poznatih razloga. Zanimljivo je da je skrivene prateće vokale našim predstavnicima na otkazanom takmičenju trebalo da pevaju Leontina, Ivana Vladović i Mladen Lukić, a spomenuta Leontina Vukomanović je trebalo da bude i vokalni trener.

Sa novom pesmom Loco loco, gledaocima će se predstaviti u prvom delu takmičarskog dela 2. polufinalne večeri 20. maja.

Pozivamo vas da nam pišete u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: