Traže da se ukloni Balaševićeva ploča sa pešačkog mosta

Gradska komunalna inspekcija naredila je uklanjanje pločice sa pešačkog mosta iznad severne saobraćajnice u Tuzli, koju su građani postavili u čast preminulog kantautora Ðorđa Balaševića.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.02.2021.

17:56

Traže da se ukloni Balaševićeva ploča sa pešačkog mosta
Foto: Profimedia

Grupa Tuzlaka, predvođena predsednikom Fondacije "Istina, pravda, pomirenje" Sinanom Alićem, u ponedeljak je pešački most koji spaja Gradski park i kompleks panonskih jezera nazvala po Balaševiću.

Komunalna inspektorka Mediha Šabić je današnjim izlaskom na teren konstatovala činjenično stanje i naredila inicijatoru ideje da ukloni ploču.

Alić je za sarajevski portal Kliks rekao da je neko poslao inspektore na teren i oni su samo uradili svoj deo posla.

"Pitao sam Đoleta kako ne zaplače dok peva"; Ono što je odgovorio tera suze na oči

"Ja pločicu ukloniti neću. Kada neko bude srušio sve nelegalno izgrađene objekte, tek onda ću legalizovati i ovaj natpis", kazao je Alić.

Kazao je da je Tuzla imenovanjem mosta po Ðorđu Balaševiću želela da pošalje jednu lepu priču, ali da se sada dešava nešto sasvim suprotno.

Za uklanjanje pločice s mosta inspektor je dao rok od 24 sata, ali to se, sasvim je izvesno, neće dogoditi, piše portal.

Đorđe Balašević preminuo je 19. februara od posledica upale pluća, a sahranjen je u nedelju u Novom Sadu. Sahrani velikog umetnika prisustvovali su samo članovi najuže porodice, a od čuvenog kantautora opraštala se Srbija, ali i region. U ponedeljak uveče, u njegovom rodnom Novom Sadu od njega oprostilo nekoliko hiljada ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: