"Ima da se usvoji": Most u Tuzli nazvan po Đorđu Balaševiću

Pločicu sa natpisom "Most Panonskog Mornara - Đorđe Balašević" otkrile su dve devojčice, a građani su ovaj potez ispratili aplauzom.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

13:17

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Inicijativa Sinana Alića, predsednika Fondacije "Istina, pravda, pomirenje" iz Tuzle, da jedna ulica ili površina dobije naziv po nenadmašnom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji nas je nedavno zauvek napustio, u utorak je dobila svoj epilog, piše Dnevni avaz.

"Moju inicijativu je podržalo mnogo ljudi, a Sead Bašić je predložio da most koji spaja Gradski park i Pannonicu nazovemo po Đorđu Balaševiću, što smo i učinili", kaže Alić.

Pevač istetovirao citat Đorđa Balaševića: "Ostaje mi to što se volimo" FOTO

Međutim da se naziv mosta i ozvaniči neophodna je saglasnost Gradskog veća, a takva procedura može da traje i mesecima.

Od Balaševića se oprostio i grad u kom nije održao nijedan koncert posle rata

"Ima da se usvoji. Đorđe Balašević je spajao ljude, a upravo ovaj most spaja grad sa jezerima. Ovo je jedna plemenita ideja", kaže Ekrem Hadžić Soso, muzičar iz Tuzle.

Đorđe Balašević je preminuo u petak 19. februara, a sahranjen je juče u Novom Sadu u najužem krugu porodice. Od poznatog kantautora opraštali su se mnogi u Srbiji, ali i regionu i svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: