Od Balaševića se oprostio i grad u kom nije održao nijedan koncert posle rata

Od Đorđa Balaševića se proteklog vikenda oprostila cela bivša Jugoslavija, a sinoć je to uradila i Banjaluka, jedini veliki grad bivše države u kom nije održao koncert nakon rata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2021.

10:54

Od Balaševića se oprostio i grad u kom nije održao nijedan koncert posle rata
TANJUG/ DRAGAN STANKOVIC

Veliki broj stanovnika ovog grada sinoć se okupio na platou kod Banskog dvora.

Tu su Banjalučani palili sveće, a od kantautora su se oprostili uz projekciju njegovog portreta i stihove iz pesme "Uspavanka za dečaka": "Pričaće ti o plovidbi ti što nisu sidro digli".

Iako je u tom gradu imao na hiljade obožavalaca, posle rata tamo nije održao nijedan koncert. O Banjaluci je nekoliko puta govorio u svojim intervjuima i naglašavao da nema problem sa gradom, već sa ljudima koji govore u njegovo ime.

"To je grad iz kog mi stalno šalju neke poruke: 'Čuvamo metak za tebe.' A onda sam ja odgovorio, 'super, mislim, nije lepo što čuvate metak za mene, ali je lepo što ste neki ipak sačuvali'", rekao je Balašević u jednom intervjuu pre pet godina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: