Dua Lipa čestitala nezavisnost Kosova: "Ponosna na sve ono što ćemo tek postići"

Britanska pevačica Dua Lipa čestitala je i ove godine Dan nezavisnosti Kosova na svom Instagram profilu.

Izvor: B92

Sreda, 17.02.2021.

11:37

Dua Lipa čestitala nezavisnost Kosova:
Foto: Profimedia

Uz crtež koji je nacrtao jedan od njenih fanova napisala je čestitku i još jednom pokazala da ne zaboravlja svoje albansko poreklo.

Podsetila je na energiju koju je osetila pre 13 godina kada je gledala na televiziji u Prištini ovaj istorijski događaj.

"Nezaboravno. Ponosna sam na ono što smo postigli i na ono što ćemo tek uraditi", zaključila je Dua.
Lipa je u razgovoru za britanski "Gardijan" govorila o svojoj porodici, ratnim zbivanjima i poreklu. Rekla je da se u njenoj kući uvek pričao albanski ali i o tome kako je njen deda, istaknuti istoričar, ostao bez posla, jer nije hteo da lažira istoriju i piše kako mu je rečeno da je Kosovo oduvek deo Srbije, navodi "Avaz".

Nedavno je pevačica komentarisala i bosanskohercegovački film "Quo Vadis, Aida?", koji obrađuje temu Srebrenice, te preporučila svojim pratiocima da ga pogledaju.

"Ovo je veoma emotivna priča u kojoj se govori o genocidu u Srebrenici. Naterala me je da se rasplačem, i da se prisetim svih srceparajućih priča koje sam čula o tome kada sam bila mala. Apsolutno morate ovo da pogledate, to je bosanski predlog za Oskara i Zlatni Globus", napisala je Dua Lipa na svom Instagram storiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: