Tehničar posmatrao parove u krevetu putem sigurnosne kamere

Sve više stvari u našim domovima pokreće ova ili ona vrsta tehnologije. Sigurnosne kamere su odavno priznata i poznata stvar, ali ne smemo zaboraviti - svaka tehnologija može da se zloupotrebi.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2021.

08:37

Tehničar posmatrao parove u krevetu putem sigurnosne kamere
Brian A Jackson/Shutterstock

Prošle nedelje, u SAD su se pojavili detalji jednog takvog slučaja, a u centru pažnje nisu bili hakeri, već tehničar kompanije koja postavlja sigurnosne kamere u domove ili kancelarije.

Ovaj tehničar zove se Telesfor Aviles, a on je, tokom pet godina koliko je bio zaposlen u kompaniji, pristupao kamerama više od 200 klijenata. Ukućane je, ovim putem, posmatrao skoro 10.000 puta, prenosi portal Tech Spot.

Aviles je posebnu pažnju obratio na posmatranje kuća u kojima žive žene koje su mu privlačne, pa ih je posmatrao kada su nage, ili čak kada imaju seks sa partnerima. Ovo je sve priznao nakon što je uhvaćen, a način na koji je mogao da pristupi kamerama je veoma jednostavan.

Samo je dodao svoju e-mail adresu na spisak onih koje imaju pravo pristupa kamerama i drugim pametnim uređajima prilikom instalacije u dom. Zbog te e-mail adrese je, naposletku, i otkriven.

Naravno, Aviles se trenutno nalazi iza rešetaka, tužbe su podnete i protiv njega i protiv kompanije, a uskoro će dobiti i konačnu kaznu zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: