Advokat glumica o slučaju protiv Aleksića: "Spremne su da ga pogledaju u oči" VIDEO

Advokata Milene Radulović i Ive Ilinčić Jugoslava Tintora ugostila je TV Prva, gde je istakao da je jako važno to što žrtve Mike Aleksića nisu stigmatizovane već su prepoznate kao hrabre devojke, ali i da se pominje da je prošao dug vremenski period - samo u slučaju Milene prošlo je četiri godine, ali postoji i žrtva koja je zlostavljana pre godinu dana i jedna maloletna pre samo dva meseca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2021.

10:53

Advokat glumica o slučaju protiv Aleksića:
Foto: Printskrin/Prva TV

"To je niz krivičnih dela koja su se dešavala. Zastupam četiri žrtve, od kojih je poslednja zlostavljana pre dva meseca. Iskazi traju i po 5 sati, raspravlja se sve u detalje, slaže se jedan dokazni mozaik. Ti dokazi se proveravaju, saslušavaju se svedoci, oni mogu da potkrepe njihove iskaze, a tu su i veštaci", objašnjava advokat Milene Radulović, Ive Ilinčić i još dve žrtve koje optužuju učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje i zlostavljanje.

Tintor naglašava da su na svedočenju devojke pet sati pričale o strahotama.

"Prolazile su kroz ličnu dramu, prvi put prolaze kroz ovako nešto. Ja sam tu da zaštitim njihova prava, pripremam ih tako što im kažem da je bitno da se sete i najsitnijeg detalja, opisuju čitav jedan period. Da mogu, objavio bih iskaze tri žrtve i tada bi svima sve bilo jasno, ali hendikepiran sam, ne mogu, sud je tako odlučio."

Kako saznaje, Iva i Milena će morati da se suoče sa Aleksićem.

"Procenio sam da one to mogu, spremne su da ga pogledaju u oči. S druge strane, imate treću devojku koja je znatno mlađa i nije spremna da podnese taj teret i pritisak, ona je ostala anonimna."

Tintora je najpre pozvao Ivin otac, ali kada je sve već krenulo.

"Ima poverenja u mene za slučaj gde je njegovo dete žrtva. Koliko god verovali u sistem, ovde je okrivljeni ugledna ličnost i morate da sagledate sve to. U nastavku je najvažnije da se uzmu svi iskazi do detalja, da se ispitaju svedoci, i potom veštačenje. Jedino što je važno jeste da se svaki dokaz brižljivo sagleda i da se bude uveren u istinitost tog dokaza, od toga će zavisiti presuda. Ne insistiram na brzini već da bude kvalitetno", jasan je Tintor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: