Pamela traži pomilovanje - opet

Američka glumica Pamela Anderson apelovala je na predsednika Donalda Trampa da, pre nego što napusti Belu kuću, pomiluje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža i time pokaže posvećenost slobodi govora.

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2021.

12:07

Pamela traži pomilovanje - opet
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Glumica, koja je dugogodišnja pristalica Asanža, rekla je u emisiji "Taker Karlson tunajt" da pomilovanje predstavlja "definišući trenutak" za predsednika, prenosi Foks njuz.

Očekuje se da će Tramp pre nego što napusti funkciju predsednika pomilovati između 50 i 100 osoba, međutim, uprkos kampanji za puštanje na slobodu Asanža, njegovo se pomilovanje ne očekuje.

"Ceo svet ili većina želi da pomiluje Džulijana Asanža. Ovo je njegov trenutak da zasija i ostavi utisak na svet. Ukoliko ovo dođe do suđenja, biće to kraj Prvog amandmana", rekla je Pamela Anderson i pozvala Trampa da učini "pravu stvar" i bude "heroj slobode govora".

Ovo je drugi put da glumica govori o pomilovanju Asanža, pošto je u oktobru prošle godine već pozvala jednom Trampa da to učini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: