Za bogojavljenski krst na Adi sutra pliva 12 plivača

Na Adi Ciganliji će se sutra plivati za bogojavljenski krst, potvrdio je za Tanjug starešina hrama Svetog Ðorđa na Čukarici, protejerej stavrofor Časlav Marinković.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2021.

14:02

Za bogojavljenski krst na Adi sutra pliva 12 plivača
Ilustracija/Foto: Depositphotos/vverve

Prema njegovim rečima, plivaće 12 plivača, a prisustvovaće vladika remezijanski Stefan i nekoliko sveštenika. Tradicionalne litije ove godine neće biti.

Vladika Stefan je potvrdio Tanjugu da će na Bogojavljenje biti organizovano plivanje za Časni krst, ali ove godine nešto drugačije.

"Ove godine plivanje će biti revijalnog karaktera. Ada Ciganlija će biti jedino mesto u Beogradu gde će se plivati za Časni krst", kazao je vladika Stefan.

U SPC je rečeno Tanjugu da ove godine zbog epidemioloških mera neće biti organizovanog plivanja za krst na drugim mestima u Beogradu, kao i da će i na Adi Ciganliji biti održano nešto drugačije.

Plivanje za Časni krst na Adi Ciganliji počinje sutra nakon praznične liturgije, nešto posle 11 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: