"Mika nas je terao da pijemo hormone"

Milena Radulović progovorila je u subotu da ju je Miroslav Mika Aleksić silovao kada je bila maloletna, i od tada sve više devojaka, ali i muškaraca, istupaju sa svojim pričama o seksualnom zlostavljanju i metodama koje je Aleksić koristio u njegovoj školi glume - a sada je jedna devojka rekla da ih je osramoćeni "pedagog" terao da piju hormon rasta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2021.

11:35

Foto: Depositphoto/ itsmejust

Milena Radulović: "Kad smo imale 13-14 godina, Mika Aleksić bi nas propitivao da li imamo seks"

"Mikinu školu 'Stvar srca' devojčice su upisivale tokom cele osnovne i srednje škole, a ja sam imala 11 godina kada sam počela da pohađam njegovu nastavu. Oduvek je važio za strogog pedagoga i profesora, ali smo svi koji smo pohađali njegovu školu smatrali da je to ispravno. Kako je vreme prolazilo, stvari su postajale sve čudnije, a stravične situacije prema nekim devojkama počele su psihičkim, a završile se seksualnim zlostavljanjem. Prvi znak da nešto nije kako treba bio je njegov zahtev da devojčice piju hormon rasta uz objašnjenje da samo tako mogu postati glumice. Iako se većina roditelja pobunila, Mika je forsirao da tako treba", rekla je devojka koja je želela da ostane anonimna i opisala detalje seksualnih prestupa koje je reditelj, prema njenim rečima, pravio nad njenim koleginicama.

Ljuština: "To ti je normalno u tim godinama"; Mit: "Mika je bio na dobrom glasu. Ovo je jezivo"

Navela je da je bilo članica škole koje su mlađim devojkama govorile da se paze Mike, ali da ih nisu shvatale ozbiljno.

"Verovale smo da im ne odgovara njegov strog pristup i nismo osećale strah. Šamar realnosti sam doživela tek nešto kasnije, kada sam videla jednu devojku koja je uplakana istrčala iz Mikine kancelarije", istakla je ona i dodala šta se tada dešavalo sa devojkama.

Spisateljica Aleksandra Anja Majović oglasila se na svom profilu na Tviteru, rekavši da je u šoku.

" I ja bejah u njegovoj grupi kad su bili Bojana, Koja, Boris, Đuričko itd... mi smo se stalno svađali, terao me da dolazim u suknji, terao me da se umivam svakih 15 minuta, jer to beše kazna za drčno mi ponašanje", napisala je ona, a ispod njene objave jedan mladić je rekao da mu je Mika jednom "odvalio takvu šamarčinu da se obrnuo oko svoje ose". Manekenka Ivana Stanković pohađala je Mikinu školu glume: "Rano si krenula s*sama kroz život"

Potom, rediteljka Maja Maletković, koja je takođe išla u njegovu školu glume, oglasila se i otkrila šta se dešavalo u njoj i kroz šta je prošla.

"Danas je Beograd jedno lepše i sigurnije mesto, jer je od danas jedan beskrajno opasan čovek priveden i čeka suđenje. Taj psihopata, pedofil i seksualni predator nam je svima, devojčicama, koje smo išle u 'grupu', normalizovao objektivizaciju naših tela kao 'datost' života, i znam da ne govorim samo u svoje ime kada kažem da su bile potrebne godine da se repozicioniram u sebi po pitanju moje seksualnosti i ličnih granica vezanih za njih", napisala je Maja Maletković na početku na svom profilu na Instagramu.

"Aleksić je moralna nakaza": Stižu poruke podrške za Milenu Radulović

"Pitanja poput: 'Da li se j****o?, 'Kako najviše volimo da se j****o?' nisu bila retkost. Dok kao dete proživljavaš takve stvari, da bi preživeo, nemaš izbora nego da potisneš ili normalizuješ to što ti se dešava, jer on je sebe u sistemu u kojem smo bili postavio kao dogmu. Dalje, ne samo devojkama već svima normalizovao je autoritativno-zlostavljačku ulogu 'vođe', normalizovao je indoktrinacioni, psihološko-emotivno-zlostavljački modus komunikacije kao jedini validan tokom časova (slanje na umivanje ako kažeš nešto s čime se ne slaže, ili ne uradiš zadatak npr.). Prepametne devojke i žene koje su kroz nasilje i silovanja prolazile nisu same i vrlo pametno i taktički su kroz vreme pripremale slučaj da bi jednom za svagda stale na put tom psihopati", dodala je rediteljka.

"Mi nećemo normalizovati da se naše drugarice i naša deca maltretiraju. Jer ne, ne postoji opravdanje. Zahtevamo pravdu i adekvatnu kaznu", napisala je Maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: