Najplaćeniji jutjuber: Ima devet godina, a zarađuje neverovatne sume novca VIDEO

Devetogodišnji Rajan Kadži treću godinu zaredom je najplaćeniji jutjuber, sa zaradom od neverovatnih 29,5 miliona dolara, odnosno oko 25 miliona evra.

Izvor: B92

Nedelja, 20.12.2020.

11:44

Najplaćeniji jutjuber: Ima devet godina, a zarađuje neverovatne sume novca VIDEO
Foto: GettyImages/Joe Scarnici/Stringer

Mali Rajan ima 27,9 miliona pretplatnika na platformi Jutjub, ali novac koji odatle zarađuje samo je kap u moru njegovog bogatstva.

Naime, on ima sopstveni brend igračaka i odeće koji vredi 200 miliona dolara, a nedavno je potpisao i višemilionski ugovor sa TV kućom Nikelodeon, koja će uskoro prikazivati njegovu seriju.

Inače, Rajan se bavi recenzijom igračaka. Prvi video-snimak snimio je 2015. godine, nakon što je vidio svog vršnjaka na Jutjubu, i zatražio od roditelja da i njega snime. Njegova porodica sada vodi devet Jutjub kanala, prenosi portal Indeks.

Kadžijev najpopularniji video, "Huge Eggs Surprise Toys Challenge", ima više od dve milijarde pregleda, što ga čini jednim od 60 najgledanijih video-zapisa ikada na Jutjubu.

Ipak, nije sve tako bajno ni u poslovanju devetogodišnjeg dečaka. U septembru prošle godine, čitava porodica se našla pod istragom. Dečak i njegovi roditelji optuženi su da obmanjuju decu da kupe igračke koje proizvode njegovi sponzori, a njegov kanal na Jutjubu je trenutno pod istragom.

Gotovo 90% Rajanovih video-zapisa sadrži bar jednu plaćenu preporuku proizvoda usmerenu prema djeci koja su premlada da bi uočila razliku između plaćenog oglasa i stvarne recenzije, navodi se u žalbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: