Pomozimo maloj Aniki, potrebno je još 500.000 evra do sredine decembra VIDEO

Zamislite da rodite zdravo, jako dete koje na porođaju dobije ocenu deset, a da se kroz nekoliko nedelja ceo život promeni. To se, na žalost, dogodilo porodici male Anike Manić kojoj je sada potrebno pomoć svih nas i samo svi zajedno možemo da joj obezbedimo šansu na detinjstvo i život.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2020.

15:21

Pomozimo maloj Aniki, potrebno je još 500.000 evra do sredine decembra VIDEO
Foto: Printskrin TV Prva

"Anika je pre nekoliko meseci počela da koristi pumpu koja joj pomaže da diše", rekla je Ivanka Manić, Anikina majka uključivši se u "150 minuta" na TV Prva.

Ona je objasnila da je posle nekoliko nedelja od Anikinog rođenja primetila da Anika ne pomera levu ruku, da je izgubila reflekse i posle nedelja provedenih u bolnici na raznim ispitivanjima dobila je dijagnozu spinalna mišićna atrofija tip 1.

"Doktori su nam rekli da zbog ozbiljnosti simptoma kod nje ona verovatno neće doživeti ni prvi rođendan. I baš oko prvog rođendana je dobila infekciju sa kojom nije mogla da se izbori i mi smo proveli narednih 10 meseci po bolnicama i institucijama za terminalno bolesnu decu i doktori nisu imali nade da će se oporaviti, ali ona jeste. Pobedila je te crne prognoze i bori se i dalje", poručila je Ivanka.

Utvrđeno je da lek postoji, a za njega je potrebno prikupiti 2,1 miliona evra. Ivanka je rekla da je im fali još 500.000 evra i da je rok do sredine decembra.

Podsetimo, mala Anika rođena je i osigurana u Danskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: