Dubinska kupanja, kaputići i džemperići: Kako da negujemo naše pse za vreme zime VIDEO

I veterinari i grumeri, koji se bave negom i higijenom naših ljubimaca, takođe su u godini pandemije stepen odgovornosti i predostrožnosti podigli na viši nivo.

Izvor: Prva TV

Petak, 13.11.2020.

16:25

Dubinska kupanja, kaputići i džemperići: Kako da negujemo naše pse za vreme zime VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Ali kako se dubinska kupanja i sezonska šišanja ljubimaca moraju obaviti i u susret zimi, evo nekoliko saveta o tome kako je to najbezbednije učiniti.

Dubinska kupanja, šišanje, sređivanje noktiju treba u ovom periodu češće obavljati, ali to nije jedini način kako preventivno možete delovati u pogledu svojih ljubimaca.

Dlaka treba da se ostavi malo duža, valja uključiti kabanice, džemperiće i kaputiće, ali treba i da se redovno održava higijena, savet je grumera.

Ipak, svaka kuca je biće za sebe i individualno podnosi zimski period, neki uživaju u hladnoći, dok su druge zimogrožljive, te treba prilagoditi sve potrebama ljubimca.

Zimi je dovoljno da se psi kupaju jednom mesečno, i velika je preporuka da se mokre šape obrišu peškirom, kao i da im se ishrana obogati vitaminima kako bi ojačali imuni sistem u hladnijem periodu.

Pogledajte prilog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: