Milan Borjan o NATO bombardovanju: "Živeli smo u 40 kvadrata, delio sam novine i čistio pekaru"

Golman Milan Borjan našao se ponovo u žiži javnosti - sada je pričao je i u kakvom sećanju mu je ostao period bombardovanja, pa priznao da iz detinstva nosi teške traume.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.10.2020.

09:51

Milan Borjan o NATO bombardovanju:
Foto: Printskrin/TV Prva

Milan Borjan je ranije govorio kako je sa porodicom živeo u Kninu, ali je ratni vihor doveo do toga da se preseli u Beograd.

"Tih pet godina, od 1995. do 2000. smo živeli u Beogradu, u blokovima. Moji su predali papire za odlazak u Ameriku, Australiju, Kanadu i Zimbabve, dobili smo da možemo da odemo u Kanadu i Zimbabve i onda je trebalo doneti odluku. Ćale je odlučio da idemo za Kanadu. Moji i dalje žive tamo, ne planiraju da se vrate, lepo im je", rekao je Borjan svojevremeno za TV Prvu.

Sada se prisetio kako je bombardovanje bio jedan veoma težak period za njega i njegovu porodicu.

"Bio sam klinac, mislio sam petarde pucaju i onda gledajući oca, majku, babu i dedu kako žure bio sam i uplašen dosta. Jedna veoma teška trauma iz detinjstva mi je to, ali bože moj, možda sam zato i postao bolji čovek danas", ispričao je Milan.

Kad je njegova porodica došla u Beograd, otišli su kod njegove tetke, i tada je odlučio da počne da zarađuje kako bi doprineo domaćinstvu.

"Tu smo živeli u malom stanu od 40-50 kvadrata a nas je bilo dvanaestoro, trinaestoro. Stvarno je bila borba, ja sam ustajao sa ocem svako jutro u 3 sata, delili smo novine. Od 21 h do 24 h čistili smo jednu pekaru", rekao je Borjan, a prenosi "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: