Mačak Srećko je simbol pobede i omiljeni član ekipe Narodnog pozorišta u Užicu VIDEO

Kažu da mačke tačno osete gde je dobra energija. E pa jedan mačak, po imenu Srećko, za svoj dom je izabrao ni manje ni više nego Narodno pozorište u Užicu. I već sedam godina odande ne mrda.

Izvor: B92

Subota, 10.10.2020.

15:19

Mačak Srećko je simbol pobede i omiljeni član ekipe Narodnog pozorišta u Užicu VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

"Obožava da leži na tastaturama, kompjuteru, uđe u ormar, ili kad hoće da se igra sakrije se u ove visoke ormare, zovu ga, besomučno ga traže, on stoji, gleda odozgo", priča za "150 minuta" direktor Narodnog pozorišta Užice Zoran Stamatović.

Veliki deo vremena provodi na krovu družeći se sa pticama, a uspeo je da razjuri sve miševe iz podruma. Zaposleni kažu da je nemoguće provesti dan u pozorištu da se barem ne pozdrave sa Srećkom.

Kada ima slobodnog vremena prisustvuje poslvnim sastancima gde se ne boji da uskoči u raspravu kada je to potrebno. Postao je omiljeni član pozorišne ekipe. Kažu da je druženje sa njim omiljena antristres terapija.

Postao je simbol pobede jer s pojavio za vreme Jugoslovenskog pozorišnog festivala kada je užičko pozorište pobedilo sa predstavom "Buđenje proleća".

"Dan, dva pre toga su ga donele zagrebačke i naše glumice i igrale se ovde s njim. Na dan pobede sam ga sreo ovde ispred samog pozorišta i odlučio da ga vratim u pozorište povezujući tu sreću što smo pobedili na velikom festivalu s njim, dao mu ime Srećko i od tad evo sedma godina on je ovde kod nas", kaže Stamatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: