Sevaju nove varnice; Mask poručio Gejtsu: "Tupav si"

Bil Gejts i Ilon Mask, reklo bi se, nisu baš u najboljim odnosima već neko vreme, a nedavno je njihovo prepucavanje nastavljeno.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2020.

13:45

Sevaju nove varnice; Mask poručio Gejtsu:
Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Podsetimo, Gejts je često, u poslednjih nekoliko meseci, kritikovao Maskov skeptičan stav prema koronavirusu. Naime, on je rekao da bi Mask "trebalo da ćuti, ako već ne zna o čemu govori".

Jedan od osnivača Majkrosofta je kritikovao i tehnologiju električnih automobila, izrazivši i sumnju da njenu pravu efikasnost. Govoreći o tome, nabrajao je kompanije koje to dobro rade, a izostavio je Teslu. Kada je Maska jedan pratilac na Tviteru pitao da to prokomentariše, samo je napisao kako Gejts "nema pojma".

Najnovije varnice između Gejtsa i Maska desile su se pre nekoliko dana, kada je Mask gostovao u jednoj radio-emisiji, izjavivši kako "ne želi da se vakciniše protiv koronavirusa, jer ni on ni njegova porodica nisu u riziku".

Mask je ovom prilikom odgovarao i na pitanja o Gejtsu, odnosno o tome što ga kritikuje da ignoriše problem koji koronavirus predstavlja, prenosi Biznis insajder (Business Insider).

"Proveo sam vreme sa epidemiolozima Harvardskog univerziteta, raspitujući se o studijama antitela. Takođe, Tesla sarađuje sa kompanijom CureVac. Gejts je rekao nešto o meni, ne znajući šta radim. Dođe mi da mu kažem 'Hej, tupavi, mi zapravo pravimo mašine za CureVac, kompaniju u koju ulažeš'", rekao je Mask.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: