Svetska zvezda prešla u pravoslavlje: Ispoštovao je sve običaje ali na svoj način FOTO

Glumac Žerar Depardje prešao je u pravoslavlje i krstio se u ruskoj Crkvi Aleksandra Nevskog u Parizu, a sada su isplivale i fotografije sa ceremonije.

Izvor: B92

Nedelja, 06.09.2020.

11:16

Svetska zvezda prešla u pravoslavlje: Ispoštovao je sve običaje ali na svoj način FOTO
Foto: Getty Images, Clemens Bilan / Stringer

Na ceremoniji je prisustvovao samo uži krug ljudi, a Depardje je svojim "živahnim i ponekad hirovitim gestovima, neobičnim u pravoslavnoj ceremoniji" učinio ovaj obred potpuno svojim.

Hor je sve vreme pevao, a okupljeni su se molili dok je glumac bio prskan svetom vodom. Ovaj 71-godišnji glumac, koji od 2013. godine ima rusko državljanstvo, svojevremeno je izjavio da i dalje bezuslovno voli svoju zemlju, ali ne može da porekne da je u Francuskoj "sve loše".

Tada je rekao i da su ljudi tamo manje srećni nego u Rusiji. Govorio je i da je spreman da umre za Rusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: