Šokantno ponašanje mladih na odmoru u Hrvatskoj: "Baš me briga ako budem pozitivan"

Reportaža italijanske državne televizije RAI 1, o tome kako letuju i zabavljaju se mladi Italijani u Hrvatskoj,u kojoj su emitovani snimci stotina znojavih, pijanih italijanskih devojaka i mladića u prenatrpanim hrvatskim noćnim klubovima bez maski, šokirali su gledaoce.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.08.2020.

14:36

Šokantno ponašanje mladih na odmoru u Hrvatskoj:
Ilustracija, Foto: Getty Images, Ann Tornkvist / Staff

"U kameru su izjavljivali: 'Nema kovida', 'Sutra ću napraviti bris i ako budem pozitivan, ne brinem, za nas od 20 godina to neće ozbiljno'", navodi Tanjug. Na društvenim mrežama ogorčenje najviše izaziva sebičnost mladih, neodgovornost, i potpuni nemar koji pokazuju ne samo prema sebi, već i prema najbližima.

U Italiji raste broj zaraženih, u 24 sata otkriveno je 574 novih infekcija, što je na nivou pre nego sto je ukinut karantin, polovinom juna. Najviše novih zaraženih je u pokrajini Veneto, a vlasti tvrde da je uglavnom reč "o uvezenim" slučajevima, odnosno da su zarazu doneli oni koji su boravili izvan Italije.

U pokrajini Pulja u teškom stanju hospitalizovano je pet osoba mlađih od 30 godina. Vlasti preduzimaju mere za sprečavanje širenja koronavirusa, a jedna je masovno testiranje po povratku svih onih koji se vraćaju sa odmora u inostranstvu, a posebno onih koji su letovali u Hrvatskoj, Španiji, Malti i Grčkoj.

Procenjuje se da oko 10 hiljada Italijana treba da se ovih dana vrati u zemlju nakon godišnjeg odmora u inostranstvu. Na aerodromima su uspostavljeni punktovi za testiranje, a onaj na rimskom Fjumicino, može u kratkom vremenu testirati više od 400 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: