Seo na skulpturu da se slika i polomio je, a onda otišao kao da se ništa nije dogodilo VIDEO

Austrijski turista koji je tokom fotografisanja oštetio skulpturu venecijanskog vajara Antonija Kanove u jednom muzeju u regionu Veneto identifikovan je, saopštile su italijanske vlasti.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2020.

09:29

Seo na skulpturu da se slika i polomio je, a onda otišao kao da se ništa nije dogodilo VIDEO
Ilustracija/Foto: depositphoto/Iakov

Policija je uspela da pronađe 50-godišnjeg muškarca koji je snimljen video-nadzorom u subotu, kada je zbog fotografisanja seo i naslonio se na statuu "Paulina Borgeze" u muzeju Gipsoteka Kanovijana u Posanju.

Italijanski mediji preneli su da snimak pokazuje da je on oštetio to umetničko delo pošto je skliznuo prilikom pokušaja da ustane, a zatim otišao bez reči kao da se ništa nije dogodilo.

Nakon što je identifikovan, navodno se izjasnio da je voljan da plati odštetu, a prema navodima italijanskih medija, u incidentu su polomljeni nožni prsti na statui.

Još nije završena procena štete koja je pričinjena na statui Antonija Kanove "Paulina Borgeze kao Venera" koja je izvajana u periodu između 1804. i 1808. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: