Kao na filmu: Trojica spasena s ostrva pomoću SOS poruke u pesku FOTO

Sa malog ostrva na Pacifiku spasena su trojica muškaraca pošto su napisali ogroman znak SOS u pesku koji je primećen iz vazduha.

Izvor: Beta

Utorak, 04.08.2020.

08:35

Kao na filmu: Trojica spasena s ostrva pomoću SOS poruke u pesku FOTO
Foto: Tanjug/Australian Defence Force via AP

Oni su se vodili kao nestali u arghipelagu Mikronezije gotovo tri dana kada su spasioci na australijskim i američkim avionima primetili njihov znak za pomoć u nedelju na nenastanjenom ostrvu Pikelot, saopštilo je juče australijsko ministarstvo odbrane.

Oni su, kako izgleda, krenuli sa atola Pulavat u čamcu od sedam metara 30. jula i planirali su da pređu oko 43 kilometara do atola Pulap kada su skrenuli s ptanje i ostali bez goriva, navelo je ministarstvo.

Spasioci u Guamu zatražili su pomoć Australije. Vojni brod Kanbera koji se vraćao sa vežbe na Havajima skrenuo je ka toj oblasti i pridružio se američkim ekipama za traganje sa Guama.

Nestali muškarci nađeni su oko 190 kilometara od mesta sa kojeg su krenuli. Nađeni su u dobrom stanju i australijski vojni helikopter mogao je da sleti na plažu i donese im hranu i vodu. Patrolni čamac Mikronezije treba da ih pokupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: