Afera "Ajvar" se produbljuje: Evo šta Dua Lipa kaže o omiljenim jelima i poreklu svoje bake

Posle gostovanja u emisiji "First we Feast" u kojoj je rekla da su leskovački ajvar i bosanski sudžuk tradicionalna albanska jela, svetska zvezda albanskog porekla Dua Lipa suočila se sa burnim reakcijama na društvenim mrežama. Međutim, ovo nije bila jedina situacija u kojoj je pevačica pričala o hrani.

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2020.

12:27

Afera
Foto: Getty Images, Christopher Polk / Staff

Pevačica je bila gošća u emisiji "Table Manners" u aprilu kada je promovisala drugi studijski album "Future Nostalgia". U emisiji Dua Lipa je pričala o pandemiji, omiljenim restoranima u Londonu i Njujorku, ali se osvrnula i na ratove na Kosovu i Bosni.

Pevačica je takođe napomenula da je njena baka bosanskog porekla.

Dua Lipa je pričala o hrani koju priprema jer se emisija fokusira na gastronomske navike, te je pominjala da sprema veganske burgere, ali i da stalno mora da ima određene četiri vrste ljutog sosa u svojoj kuhinji.

Onda se osvrnula i na hranu koju je jela u detinjstvu.
Foto: Getty/Frazer Harrison / Staff
Voditeljka Džesi Ver pitala je pevačicu kakva jela su joj iz detinjstva najviše nedostajala.

"Moja mama je uvek kuvala tradicionalna jela, kao što je pita. To je pecivo sa spanaćem i sirom. Jako je ukusno i to mi uvek nedostaje kad se vratim sa turneje", rekla je pevačica, naglašavajući da stalno traži od mame da joj sprema pitu kada je pita šta joj se jede.

UNICEF oštro reagovao povodom poruka Dua Lipe:"Ona nije naš ambasador i ne podržavamo njene stavove"

"Isto tako je pravila sarmu, to je pirinač sa mlevenim mesom uvijen u vinski list", rekla je Dua Lipa, na šta je druga voditeljka pitala da li je to kao grčka kuhinja.

"Postoji dosta sličnosti kad je balkanska kuhinja u pitanju. Na primer punjene paprike”, rekla je pevačica, koja je dodala da joj je majka za ručak u školi pakovala sendviče sa nutelom ili tunjevinom i majonezom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

171 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: