Rita Ora i koleginice slede ideju Dua Lipe o "Velikoj Albaniji": "Apple, ovo je sramota"

Ne stišava se bura koju je pokrenula britanska pevačica albanskog porekla, Dua Lipa, kada je od kompanije Apple zatražila da na svoju mapu uvrsti južnu pokrajinu Srbije, Kosovo, kao nezavisnu državu.

Izvor: B92

Utorak, 21.07.2020.

09:44

Rita Ora i koleginice slede ideju Dua Lipe o
Foto: GettyImages/Staff

Dua Lipa, za koju se može reći da je jedna od najpopularnijih pop pevačica na svetu trenutno, objavila je pre nekoliko dana na Tviteru i Instagramu fotografiju na kojoj se promoviše politička ideja "Velike Albanije", koja bi obuhvatala delove današnje Srbije, Grčke, Severne Makedonije i Crne Gore.

Ovo je pokrenulo reakcije brojnih javnih ličnosti, među kojima je i britanski novinar Sem Strit, koji je prokomentarisao kako Dua Lipa "naziva ove nacije migrantima ili kolonistima, što je prilično ironično za Albanku rođenu u Vestminsteru". Međutim, izgleda da je objava pevačice podstakla i neke njene koleginice.

Tako je, na primer, Rita Ora, koja ima 6.7 miliona pratilaca na Tviteru, objavila fotografiju na kojoj piše "Stavite Kosovo na mapu".

Označila je, pritom, kompaniju Apple, ali i sve popularne pevačice albanskog porekla: Bebe Redžu, Avu Maks, Dafinu Zećiri, Eru Ištrefi i Dua Lipu.

Ona je u opisu stavila i kako je za širenje "Ljubavi, mira i jedinstva", a Ava Maks je retvitovala ovu objavu. Još oštrija bila je Dafina Zećiri, poznatija u svetu muzike samo kao Dafina.

"Apple, mi čekamo... ovo je sramota! Naročito jer je u pitanju američka kompanija, a SAD su priznale nezavisnost Kosova 17. februara 2008. godine. Zašto još uvek nismo na mapi", napisala je Dafina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

257 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: