"Dok Novak Đoković miri Balkan, Dua Lipa iz Londona radi ovako nešto"

Rat na društvenim mrežama nakon objave britanske pevačice koja je poreklom sa Kosova i Metohije u kojoj je okačila zastavu "velike Albanije" ne prestaje. Poslednji u nizu su britanski novinar Sem Strit koji je naveo da dok Novak Đoković miri Balkan, "Dua Lipa iz Londona radi ovako nešto" i profesor političkih nauka i stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu, koji je ovu objavu okarakterisao kao "glupi nacionalizam".

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.07.2020.

10:12

Default images

Novinar Sem Strit oštro je kritikovao objavu pevačice Dua LIpe koja je na Tviteru objavila fotografiju "velike Albanije", a u okviru čijih granica se nalaze Kosovo i Metohija, delovi Severne Makedonije, Crne Gore i Grčke.

"Dok ljudi poput Novaka Đokovića pokušavaju da ujedine Balkan i dobijaju samo kritike zbog toga, Dua Lipa sedi u Londonu iradi ovako nešto", napisao je vidno revoltiran engleski novinar Sem Strit.

On je reagovao na tvot pevačice koji je glasio:

"Autohtoni (pridev) za starosedeoca jednog mesta, izvornog, a ne poteklog od migranata ili kolonista!" napisala je pevačica. Ovaj novinar objasnio Englezima šta zapravo predstavlja ova zastava.

"Objava pokazuje takozvanu Albaniju koja prisvaja delove Srbije, Grčke, Severne Makedonije i Crne Gore. Onda naziva ove nacije migrantima ili kolonistima, što je prilično ironično za Albanku rođenu u Vestminsteru."

Oglasio se i profesor političkih nauka i stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu:

"Glupi nacionalizam, kad verujete da vaša nacija ima više prava zato što je na nekom mestu duže od drugih (i delite takve mape)", napisao je on na Tvteru.

Podsetimo, ova zastava je dronom spuštena na teren u sred Beograda, tokom fudbalske utakmice između Srbije i Albanije. Tada je došlo do incidenta, a pevačica je kasnije delila i slike švajcarskog fudbalera Đerdana Šaćirija, poreklom sa Kosova, kako pokazuje nacionalistički simbol koji predstavlja dvoglavog orla na albanskoj zastavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

306 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: