Sa stranica "Vouga" do prvih linija fronta:Snima se film o poznatoj reporterki, a glumiće je baš ona

Glumica Kejt Vinslet tumačiće glavnu ulogu u bioografskom filmu o manekeni magazina "Voug" koja je postala ratni dopisnik iz Drugog svetskog rata, Li Miler.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2020.

12:03

Sa stranica
Foto: Getty Images, Matt Winkelmeyer / Staff

Film će pratiti iskustva fotoreporterke Miler na prvim linijama fronta u ratu.

Nazvan "Lee", film će režirati Elen Kuras, kinematografkinja Kejtovog hit filma "Večni sjaj besprekornog uma" iz 2004. godine, u kom je glumio i Džim Keri.

"Budući da smo zajedno imali iskustvo na radu na tom filmu, Kejt i ja smo često razgovarale o tome da sarađujemo na nečemu novom", navela je Kuras.

Li Miler je vodila neverovatan život, prvo sa velikim igračima u modnoj industriji i umetnicima, pre nego što se okrenula ratnom izveštavanju.

Poznati trenutak koji je ušao u istoriju je fotografija od Miler u Hilterovoj kadi u Minhenu, koji je tada pod američkom kontrolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: