Ivan je skočio u reku i spasao lane koje se davilo VIDEO

Ivan Mezga iz Slakovaca skočio je u Muru kako bi spasao lane koje se davilo u reci. Ovaj 21-godišnjak je sa svojim prijateljima Karlom i Ivom krenuo na druženje u prirodu kod Križovca, a onda se dogodilo nešto što će sigurno pamtiti čitav život.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2020.

13:21

Ivan je skočio u reku i spasao lane koje se davilo VIDEO
Foto: Getty Images, Ian MacNicol / Stringer

"Kad smo stigli na Muru, smestili smo se uz obalu. Ugledali smo maleno lane koje se utapa u dubokoj, hladnoj i muljevitoj vodi", rekao je Ivan.

"Pustili smo taj glasovni video srne kako se odaziva, a lane je zaista to čulo i krenulo je polako prema nama. Tada sam odlučio da skočim u vodu po to lane, bez razmišljanja. Kad sam konačno doplivao do njega, osetio sam olakšanje, iako mi je i dalje fizički bilo teško. Taj osećaj ne mogu opisati rečima. S njim sam plivao do obale, pokušavao sam mu glavu držati sve vreme iznad vode", ispričao je Ivan za "eMedjimurje".

Kad je stigao blizu obale, u pomoć mu je priskočio prijatelj Karlo.

"Nismo znali tačno što treba da radimo, prvi put smo se našli u ovakvoj situaciji. Oživljavali smo ga, činili smo sve kako bi to malo biće ispljunulo vodu koje se nagutalo. Počelo je da diše normalno, a mi smo bili neopisivo srećni. Zamotali smo ga u ćebe i zvali smo Lovačko društvo iz Vratišinca", kaže Ivan.

Lane se sada nalazi kod lovočuvara i zdravo je. A Ivan i dalje redovno zove lovočuvara i proverava kako je lane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: