Pojavio se trik kojim konačno možete drugima da pokažete koliko u stvari (ne) vidite

Jeste li se ikada zapitali kako je to gledati svet tuđim očima, pogotovo ako je ta osoba slabovida.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

08:29

Pojavio se trik kojim konačno možete drugima da pokažete koliko u stvari (ne) vidite
Foto: depositphoto/sanneberg

Svi oni koji nose dioptrijske naočare su se barem jednom susreli s pitanjem mogu li da pozajme naočare prijateljima s besprekornim vidom kako bi videli kako je gledati kroz njih. Naravno, s obzirom na to da su naočare prilagođene osobi koja ih nosi, a ne onima koji nemaju problema s vidom, vaši prijatelji verovatno nisu ništa saznali iz tog svog eksperimenta.

Sada se, međutim, na Tiktoku pojavio genijalan trik koji vam omogućava da svima pokažete koliko ustvari (ne) vidite, piše Index.hr.

Naočare, odnosno staklo, prislonite na vašu kameru i pustite da mobilni telefon automatski fokusira sliku. Kada maknete naočare, videćete nefokusiranu, zamagljenu sliku, odnosno upravo ono što slabovide osobe i inače vide ako ne nose dioptrijske naočare.

Video-simak je objavila korisnica Tiktoka pod imenom Kira, a dosad ga je pregledalo 4,7 miliona ljudi.
@kyrains

no one asked for this but it’s 2:30 am and i need to study for an orgo test tomorrow good night ##glasses ##blind ##glasseschallenge ##fyp ##foryoupage

♬ original sound - kyrains

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: