Minja Subota: "Duško Radović je rekao da deci dajemo samo najbolje" VIDEO

Gotovo da ne postoji niko na ovim prostorima, a da nije čuo za ''Muzički tobogan'', emisiju koja je obeležila detinjstvo brojnih generacija. Tu emisiju vodio je čovek koji je uveseljavao milione mališana širom bivše države. Komponovao je veliki broj pesama za decu koje se i danas pevaju. Ovo je životna priča Minje Subote.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2020.

13:31

Minja Subota:
Foto: printscreen, Prva TV

"Treba se uvek prilagoditi, a ja se vrlo brzo prilagođavam. Malo me je zbunilo jer sam, kao i mnoge moje kolege, aktivan svaki dan. Napravili smo za decu mnoge akcije, shvatili smo koliko oni žele da se angažuju, da stvaraju nešto i da se pokažu", rekao je u Jutru Prve TV Minja Subota.

"Rastao sam u kraju gde je to danas privilegija. Pored Knez Mihajlove, Kalemegdana... mi smo smatrali da je to sasvim normalno, a danas vidim da tu stalno dolaze turisti", kaže.

Njegova muzička karijera krenula je sa Radio Beograda, a kako kaže, oduvek je pevao iz zadovoljstva. Sa Milovanom Ilićem Minimaksom je mnogo sarađivao.

"Ove nove generacije to ne znaju, nažalost. To je jedina serija koja je potpuno obrisana, 'Od glave do pete'. Gledanost je bila nezapamćena, bile su prazne ulice u čitavoj Jugoslaviji. Teško je i danas uraditi takvu emisiju, jer nema takvih ljudi... sa publikom, sa orkestrom uživo i tako dalje", kaže o saradnji sa Minimaksom.

Naravno, proslavio se Muzičkim toboganom, a je bila i Željoteka sa Janikom Balažem, takođe jako gledana emisija.

Kako kaže, zajedno sa Dobricom Erićem, Mikom Antićem, Donkom Špiček i mnogim drugim velikanima tog doba je odlučio da bi trebalo da za decu naprave jednu emisiju. Tada je nastao Muzički tobogan. "Duško Radović nam je rekao 'Deci poklanjajte samo najbolje'", priča Minja Subota.

Ko je gostovao kao mali u Muzičkom toboganu, a danas je velika zvezda, ali i mnoge druge detalje saznajte u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: