Scene kao iz Hičkokovih filmova: "Vrana me je napala s leđa, potekla mi je krv"

Na ulicama prestonice u poslednje dve nedelje scene kao iz Hičkokovih filmova. Vrane napadaju, grakću, a žrtve vrište, mlate rukama pokušavajući da se odbrane.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2020.

13:30

Scene kao iz Hičkokovih filmova:
Foto: Printskrin TV Prva

Poslednjih godina vrane su napadale najčešće u Zemunu, Košutnjaku, Zvezdarskoj šumi, okolini Slavije, ali sada su se preselile u centralne gradske zone. Među napadnutima bilo je i povređenih. Jedan od njih je i Slobodan Miljenović, inženjer kojeg su vrane napale u Ulici Radoslava Grujića, na Vračaru.

"To što se meni dogodilo dosta demantuje na neki način i ono što su stručnjaci izjavili u petak, a i prošlog vikenda gde je isto neki ljubitelj ptica izjavio da vrane ni u kom slučaju ne napadaju čoveka, osim u onim situacijama kada im mladi ispadnu iz gnezda. Dosta je pohvalno pričano o njima, a ja iz ličnog iskustva baš to ne bih mogao sa tim da se složim", rekao je.

On je objasnio da je prošle subote izašao da se prošeta ulicom Radoslava Grujića, da kod sebe nije imao nikakvu torbu niti kišobran, ništa što bi možda iritiralo ptice. U jednom trenutku, kaže, dve vrane su graknule, ali je nastavio dalje. Dodaje da nije to nije shvatio kao upozorenje. Kada ih je prošao, kako je dodao, s leđa je osetio da ga je jedna napala, odnosno kljucnula u glavu.

"Nisam smatrao da ih ugrožavam niti da im smetam... Jako interesantno da sam nastavio da hodam i samo sam odjedanput osetio da me je jedna od njih napala. Nisu svojim graktanjem najavile napad na mene, samo je odjedanput napala, udarila me u glavu", rekao je i opisao da nije osetio biol, a da kada je pipnuo glavu, video je krv koja se slivala s glave.

Pogledajte više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: