Malo divlje prase i dva zečića glavna atrakcija u Kamenici kod Niša VIDEO

Nakon pauze zbog vanrednog stanja Zoo-kutak u Kamenici kraj Niša ponovo je otvoren za posetioce, ali je neophodno zakazivanje poseta.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2020.

16:34

Malo divlje prase i dva zečića glavna atrakcija u Kamenici kod Niša VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Ovaj životinjski kutak odnedavno je postao bogatiji za četiri najmlađa člana, a najveću pažnju privlače maleno divlje prase i dva zečića.

Zoo-planet Niš trenutno ima 138 životinja.

Dušan Stojanović iz Zoo-planeta kaže da su dva divlja zeca stigla iz okoline Blaca. Nekoliko dana ranije im je stiglo divlje prase.

"Svi imaju zanimljivu, ali tužnu priču. Zečiće je pronašla žena pored njihove mrtve majke i donela ih. Teško je odgajiti mladunce zeca jer su pod velikim stresom, njiima treba posebno mleko, posebna nega, ali su prebrodili krizni period i biće vraćeni u prirodno stanište za dva do tri meseca", otkriva Stojanović.

A kako je prase Bogdan došlo do Zoo-kutka i kako možete da pomognete ovom centru pogledajte u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: