Desimir godinama živi u sopstvenom "karantinu": "Ne vredi se plašiti, što je suđeno, suđeno je"

Izgleda da će nas karantin i koronavirus naučiti šta su prioriteti. Pre svega počećemo više da cenimo život, ljude koje volimo i vreme koje imamo samo za sebe. Da je to, pored zdravlja, najvažnije i da distanciranje od ljudi na neko vreme nije tako strašno, svedoči Desimir Spasojević, koji već sedam godina živi u sopstvenoj verziji karantina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2020.

14:36

Desimir godinama živi u sopstvenom
Foto: printscreen, Prva TV

On svoj životni vek provodi u Murtenici, nadomak Zlatibora. U krugu od 10 kilometara kvadratnih živi sam.

"Imam malo stoke, ovaca, jagnjadi, svinjče neko. To moram da gledam, napojim, nahranim... Cepam drva, ložim vatru, spremam ručak sam", kaže Desimir za "150 minuta" na TV Prvoj.

Najbliža kuća koju vidi udaljena je od njega pet kilometara.

"Uglavnom pratim medije i verujte mi da to poštujem. Čoveku je najpotrebnije da ima kod sebe duh, da ne razmišlja o nedaćama da bi dobio stres. Moram da se ophodim kako moram, i nadam se da će ovo da prođe, da bude sve kako valja. Ne vredi se plašiti, što nam je suđeno, suđeno je", dodaje.

Uz to, Desimir Spasojević ima i poruku za sve one kojima je teško da ostanu kod kuće dok traje karantin.

"Ja bih im preporučio da ostanu kod kuće, da izdrže dve, tri, četiri nedelje, nije bitno. Kad ja mogu da izdržim ovolike godine u ovoj samoći, u ovoj pustinji, smatram da mogu i oni par nedelja dok nas ovo čudo, ovaj virus, zaobiđe", poručuje.

Pogledajte više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: