Pojedinačni slučajevi skidanja EU zastava i dizanja kineskih i ruskih u Italiji

U krizi koja je izazvana pandemijom koronavirusa, a koja je posebno pogodila Italiju, čini se da se otvorila mogućnost i za širenje najrazličitijih informacija.

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2020.

13:05

Pojedinačni slučajevi skidanja EU zastava i dizanja kineskih i ruskih u Italiji
Foto: Deposit/ ventanamedia

Internetom se tako proširila i tvrdnja da Italijani skidaju zastave Evropske unije i ističu zastave Rusije i Kine, potkrepljena snimcima i fotografijama sa društvenih mreža.

Ipak, kako pišu mediji, fotografija zahvaljujući kojoj se izvorno proširila vest da se zastave EU u Italiji zamenjuju zastavama Rusije i Kine nastala je u dvorištu kancelarija italijanske firme Svecom-P.E iz koje su medijima objasnili da zastave na svojim jarbolima menjaju svake nedelje pa su tako, u znak zahvalnosti za pomoć koju je Kina pružila Italiji, istakli kinesku zastavu.

Takođe, navodi se, zabeležen je i slučaj italijanske kompanije Gruppo Colle, koja je sa svoje zgrade zaista u znak protesta skinula EU zastavu i to objavila na Fesjbuku ali je nisu zamenili ni zastavom Rusije niti Kine.

Mediji pišu i da nisu tačne ni tvrdnje prema kojima Evropska unija nije Italiji pružila nikakvu pomoć, ali da ona nije ni blizu dovoljna da bi se osetno ublažila šteta koja je u toj državi izazvana epidemijom novog koronavirusa, što je Evropska komisija i sama priznala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

319 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: