Oboren rekord u brzini letenja: 1.200 km/h od Njujorka do Londona

Kompanija "Britiš ervejz" verovatno je oborila rekord tako što je obavila najbrži podzvučni let pri čemu je njen avion dostizao brzinu i do 1.200 kilometara na čas.

Izvor: B92

Nedelja, 09.02.2020.

13:52

Oboren rekord u brzini letenja: 1.200 km/h od Njujorka do Londona
Foto: depositphoto/Boarding2Now

Putnički avion "boing 747-436" leteo je iznad Atlantika u noći između subote i nedelje, dok Britanija očekuje oluju Kira, najsnažniju u poslednjih sedam godina.

Sudeći prema podacima sa sajta Flajt radar, avion je poleteo sa aerodroma "Džej-Ef-Kej" i stigao je na Hitrou za samo četiri sata i 56 minuta.

To je za minut brže od leta kompanije "Virdžin Atlantik", čiji je avion "erbas A350" stigao na aerodrom samo nekoliko trenutaka kasnije. Letovi "Britiš ervejza" i "Virdžin Atlantika" oborili su prethodni rekord koji je držala norveška kompanija.

U januaru 2018. sa aerodroma "Džej-Ef-Kej" avion te kompanije je stigao do londonskog aerodroma Getvik za pet sati i 13 minuta.

Prosečno vreme putovanja između Londona i Njujorka, inače, iznosi šest sati i 50 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: