Sahranjen Kirk Daglas: Na večni počinak ga ispratili Majkl Daglas i Ketrin Zita Džons

Slavni američki glumac Kirk Daglas sahranjen je juče u Los Anđelesu, dva dana nakon što je preminuo u 104. godini.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 09.02.2020.

09:10

Sahranjen Kirk Daglas: Na večni počinak ga ispratili Majkl Daglas i Ketrin Zita Džons
Foto: Getty/Reg Birkett

Kako prenosi Foks njuz, Daglasa su na večni počinak na groblju Vestvud memorijal ispratli članovi porodice, među kojima i sin, slavni holivudski glumac Majkl Daglas (75).

Sahrani su prisustvovala i Daglasova druga dva sina, Piter i Džoel i njegova supruga En Bajdens.

Pored Majkla Daglasa, sahrani je prisustvovala i njegova supruga, takođe slavna američka glumica Ketrin Zita Džons. Embed from Getty Images Kirk Daglas rođen je 9. decembra 1916. godine kao Išur Danielović u gradu Amsterdamu, u saveznoj državi Njujork, u siromašnoj porodici jevrejskih imigranata iz Gomelja, u današnjoj Belorusiji.

Pre nego što se 1941. godine pridružio američkoj mornarici, ime Izi Demski, koje je do tada koristio, zvanično je promenio u Kirk Daglas.

Od početka filmske karijere 1946. godine, ostvario je više od 90 filmskih uloga, a ostaće poznat, između ostalog, po filmovima "Šampion", "Žudnja za životom", "Obračun kod OK korala", "Staze slave", "Poslednji voz sa Gan Hila", "Spartak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: