Krivična prijava zbog vuka: Izložili životinju kao trofej

Policija u Ulcinju podnela je krivičnu prijavu protiv četiri osobe zbog toga što su tokom održavanja turnira u malom fudbalu u jednoj osnovnoj školi u Ulcinju, u metalnom kavezu dopremili i držali vuka, saopštila je danas Uprave policije.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2020.

15:20

Krivična prijava zbog vuka: Izložili životinju kao trofej
Ilustracija/Foto: depositphotos/borjomi88

Kako se navodi, nadležni tužilac je naložio da se krivična prijava podnese u redovnom postupku, a o događaju je obavešten i veterinarski inspektor, koji će preduzeti mere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti dobrobiti životinja, prenosi RTCG.

Na nedavno održanom turniru u malom fudbalu u Ulcinju organizatori su doneli vuka u minijaturnom kavezu i izložili ga kao trofej.

Na snimku koji se proširio društvenim mrežama vidi se kako nekoliko muškaraca donosi kavez sa životinjom pred prepunu salu, kao i muškarac koji pokušava da sedne na kavez dok okupljeni viču i navijaju, dok se životinja preplašeno grči i vrti ukrug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: