Preminula naša poznata glumica: Muškarci su uzdisali za njom FOTO/VIDEO

Poznata glumica Marija Baksa preminula je u 74. godini u Beogradu.

Izvor: B92, novosti.rs

Četvrtak, 14.11.2019.

19:00

Preminula naša poznata glumica: Muškarci su uzdisali za njom FOTO/VIDEO
Foto: YouTube/Printscreen

Marija Baksa je preminula u svom stanu u Beogradu, u Kosovskoj ulici, u 74. godini. Glumica je popularnost stekla sedamdesetih godina prošlog veka.

Baksa je bila angažovana u filmovima, među kojima su zapaženiji Kiklop i Davitelj protiv davitelja.

Inače, za Mariju su uglavnom bile rezervisane slobodnije uloge, koje su joj donele popularnost, prenose Novosti. Karijeru na filmu počela je ostvarenjem "Svi bokseri idu u raj", dok je posebno zapažena bila u filmu "Mlad i zdrav kao ruža".

U tom filmu je tumačila glavnu junakinju, rame uz rame s Draganom Nikolićem.

Snimala je i u SAD i u Italiji, gde je i živela. Beogradska legenda kaže da, kad je Marija Baksa prolazila Jevremovom ulicom, muškarci u kafanama odgrizali su komade stolova.

Marija je bila svesna svoje lepote, a muškarce je zavodila krupnim zelenim očima, plavom kosom i širokim osmehom. Čim je kročila na javnu scenu postala je jedna od miljenica čitave Jugoslavije, a i dan-danas se priča o njenoj fatalnoj lepoti i misterioznosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: