Bik Džeri četvrti dan u bekstvu: U potragu za beguncem uključen i dron

Bik Džeri, koji je u petak pobegao iz klanice u Kaštel Starom, četvrti dan je u bekstvu, a od jutros je u potragu za njim uključen i dron.

Izvor: B92

Utorak, 29.10.2019.

09:35

Default images

Dron opremljen infracrvenim zracima jutros u 7 sati uključio se u potragu, otkrio je vlasnik bika Ivan Božić.

"Lociraće ga vrlo brzo, u to smo sigurni", rekao je Božić za Slobodnu Dalmaciju. Za Džerijem se i juče tragalo ceo dan.

"Više nas traži ga dvogledima ceo dan. Teren je nepristupačan, to je šuma, divljina. Mrak pada, to je to za danas”, rekao je Božić sinoć i još jednom ponovio kako će bika poštedeti klanja jer je brz i spretan.

"S obzirom na to da je skoro novembar, ujutru je velika rosa, pa ga to drži u životu. Zahvaljujući tome može da preživi", rekao je vlasnik klanice Petar Skejo.

Dodao je da se u svetu bar jednom dnevno dogodi takav slučaj. "To je bilo s ljudima, nije to divlje", odgovorila je jedna meštanka na pitanje da li se plaši susreta sa Džerijem.

Udruženje za zaštitu životinja Pobeda iz Osijeka uputilo je apel vlasniku bika:

"Od petka popodne jedan mladi život koji je odlučio da prkosi ljudskoj ruci i unapred zacrtanoj sudbini zaokuplja našu pažnju. Nesvakidašnja trka sa samo jednom svrhom - sačuvati svoj goli život još uvek traje, a kraj je neizvestan. Upravo zbog toga, imamo potrebu, želju i odgovornost, kao Udruženje za zaštitu i prava životinja, da apelujemo na vlasnika klanice u Kaštel Starom iz koje je mladi bik pobegao, da poštedi život ovog upornog mladog bića i, umesto u klanicu, da ga da na doživotnu brigu jednoj od mnogih osoba koje su se za to ponudile", kažu u ovom Udruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: