Pešači iz Nemačke do Japana zbog OI: Putovanje dugo 16.000 kilometara

Kristijan Adeler (36) pre sedam meseci krenuo je peške iz Nemačke prema Japanu, gde namerava da prati Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.10.2019.

08:15

Pešači iz Nemačke do Japana zbog OI: Putovanje dugo 16.000 kilometara
Foto: depositphoto/olechowski

Pustolov Adeler na put je krenuo iz Lauhringena pod sloganom "1 Man 1 Way" (jedan čovek, jedan put). Tokom putovanja imao je priliku da upozna različite ljude i kulture, a putovanje od 16.000 kilometara trebalo bi da traje 500 dana. Adeler stopira jedino u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, a nakon sedam meseci i puta od 5.350 kilometara, stigao je u Dogubajazit u Turskoj.

Avanturista je ostao oduševljen bogatim kulturnim nasleđem, naročito Palatom Ishak paše koja je na Unesko listi. Nakon Dogubajazita nastavio je preostali put od 11.000 kilometara.

Adeler je rekao da je iz Lauhringena krenuo 14. marta da bi pratio Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Pojasnio je kako su mu poznanstva i prijateljstva sklopljena na putovanju povećala motivaciju.

"Tokom putovanja koje će trajati 500 dana, odnosno 16 meseci, preći ću put od 16.000 kilometara i videti 16 zemalja. Nameravam 25. jula 2020. da stignem u Tokio. Ukoliko izuzmemo vreme za odmaranje, svaki dan prelazim po 40 kilometara i budim se na novom mestu. Upoznajem nove ljude i krajeve. Veoma je uzbudljivo i reč je o zanimljivom eksperimentu", rekao je Adeler.

O doživljajima tokom putovanja piše i na svom blogu, a u Turskoj se nalazi već deset nedelja.

"Obišao sam mnoge gradove od zapada do istoka. Turska je zemlja bogate istorije i kulture", rekao je Adeler koji je ostao oduševljen načinom na koji su se Turci ophodili prema njemu tokom putovanja.

Dodao je kako mu ljudi na putovanju često poklanjaju sitnice, kao i da je sklopio lepa prijateljstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: