U Meksiku nema prepisivanja na ispitu! FOTO

Profesor iz Meksika Luis Huarez Teksis naterao je učenike da ispit polažu sa kartonskim kutijama na glavama kako ne bi prepisivali tokom testa.

Izvor: B92

Sreda, 04.09.2019.

13:32

Default images

🚨🔴 Maestro del Cobat 01 coloca cajas a alumnos para evitar que estos se copien; padres de familia acusan humillación y...

Posted by Diario de Hidalgo on Wednesday, August 28, 2019
Fotografije sa ispita izazvale su velike reakcije kako u Meksiku tako i na društvenim mrežama širom sveta.

"To je čin poniženja. Taj profesor je našu decu fizički i psihički zlostavljao", tvrde roditelji učenika. Oni traže od federalne i državne vlasti i institucija da odmah otpuste Luisa Huareza Teksisa i da obezbede prava đacima.

Međutim, bilo je i onih koji su pozdravili profesorov postupak.

"Profesor je to izveo sjajno i učenike nije ni na koji način povredio. Roditelji bi morali da brinu više o tome da njihova deca uče, a ne da se ljute zbog kutija", navode oni koji simpatišu profesorove ispitne metode.

Na sličnu ideju došli su i tajlandski profesori još 2013. godine. Učenici su tokom ispita na glavama tada morali da nose kacige od papira, koje su im zaklanjale pogled na tuđe ispite, prenosi portal OditiCentral.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: