Ušao je u nuklearni reaktor u Černobilju i tamo zatekao prizor iz noćne more VIDEO

Instagram zvezda Nil Ansel, koji se pod nadimkom Abandoned Explorer bavi istraživanjem napuštenih mesta, odlučio je da svoj najnoviji projekat snimi u Černobilju.

Izvor: B92, Index.hr

Sreda, 28.08.2019.

21:42

Default images

Prilikom svoje posete ostacima nuklearne elektrane snimio je dosta video materijala i fotografija, ali je pronašao i nešto veoma uznemirujuće.

Nil je ušao u jedan od tornjeva za vodu, koji su bili uoptrebljavani za hlađenje reaktora. Potom i u sam reaktor broj pet, jedan od reaktora koji nikada nisu bili korišćeni.

Jedna od najstrašnijih stvari koje je tamo zatekao bile su kosti rasute po podu. Među njima se nalazila i gas-maska, zbog čega bi se moglo zaključiti da se radi o ljudskim ostacima. On je, međutim, ipak utvrdio da je reč o ostacima neke životinje.

"Ne znam kojoj životinji bi kosti mogle da pripadaju. Šta god da je bilo, imalo je ogromne kosti. Ovo je zaista čudno mesto za pronalaženje ovolikog broja kostiju", rekao je on.

Reaktor broj pet je u vreme eksplozije 1986. godine bio u izgradnji, odnosno bio je samo 70 odsto završen, ali nakon nesreće je napušten. Nil je u njemu pronašao i dizalicu u raspadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: