Preti mu 8 godina zatvora: Lekar podmetnuo dokaze, pokušao da spase brata

Policija u Hrvatskoj podnela je krivičnu prijavu protiv lekara iz Virovitice jer je podmetnuo svoje uzorke krvi i urina kako bi pomogao pijanom bratu koji je izazvao saobraćajnu nesreću.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.08.2019.

16:07

Preti mu 8 godina zatvora: Lekar podmetnuo dokaze, pokušao da spase brata
Foto: shock /depositphotos

Istragom je utvrđeno da je pomenuti lekar 30. marta u večernjim satima, dok je bio van službe, sa bratom došao u prostorije županijskog Zavoda za hitnu medicinu, gde je zaposlen, kako bi njegov brat uradio analizu krvi i urina na alkohol, prenosi portal 24sata.hr.

Kako se navodi, osumnjičeni je bez znanja ostalog medicinskog osoblja podmetnuo svoje uzorke krvi i urina, koji su zatim zapakovani i poslati na veštačenje u Zagreb.

Prema Krivičnom zakonu Hrvatske, za to delo predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: