Zastrašujući prizor: 11.000 ptica palo mrtvo sa neba VIDEO

Meštane močvarnih područja u Montani uplašio je strašan prizor - više od 11.000 ptica palo je mrtvo sa neba.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.08.2019.

16:00

Zastrašujući prizor: 11.000 ptica palo mrtvo sa neba VIDEO
Ilustracija/Foto: Getty/David McNew / Stringer

Stručnjaci tvrde da je skoro trećina ptica u okolini Velikog jezera uginula ili pretrpela ozbiljne povrede u toku nevremena, kada je vetar duvao brzinom od oko 112 kilometara na čas.

"Među pticama koje su preživele na jezeru - oko pet odsto divljih pataka i oko 40 odsto pelikana i kormorana pokazuju znakove povreda, ili poteškoće u kretanju. Mnogima su slomljena krila i razbijene lobanje, ili imaju povrede unutrašnjih organa", kaže Džastin Po, biolog i stručnjak za divlje životinje, prenosi Sputnjik.

U području oko Velikog jezera u sezoni se nastani na desetine ptica selica i ptica koje žive na vodenim površinama, uključujući i patke, guske, kormorane, pelikane i galebove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: