Pas spasao gazdu sigurne smrti: Skočio na ajkulu i odbranio vlasnika FOTO/VIDEO

Pas po imenu Darbi dokazao je tvrdnju da je pas čovekov najbolji prijatelj.

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2019.

14:56

Default images

Darbi, koji je inače rase pitbul, pokazao je neverovatnu hrabrost i požrtvovanost kada je instiktivno odreagovao i pružio pomoć svom vlasniku.

Naime, pecaroš Džejms Vajt iz Kalifornije slučajno je ulovio ajkulu dugu skoro dva metra, ali čim joj je izvadio udicu, ona ga je zgrabila za nogu.

Njegov pas Darbi izleteo je iz kola i zario zube prvo u škrge ajkuli, a zatim u rep.

Pas je zapravo bio zatvoren u kolima, ali je, kada je čuo jauke svog vlasnika, našao načina da izađe iz auta. "Uhvatio ju je zubima i tresao joj glavu, a ona me je svojim čeljustima stezala sve jače. Nekako sam uspeo da izvučem nogu uz usta ajkule, a onda ju je Darbi uhvatio za rep i odvukao", objasnio je Vajt.

Tokom brutalne borbe ajkula je Vajtu skoro presekla arteriju, ali je pas nasrtao na ajkulu i ujedao je sve dok je nije bukvalno otkačio sa vlasnika.

"Nisu mi verovali šta se desilo dok im nisam pokazao sliku. Da nije bilo Darbija, prošao bih mnogo gore", rekao je Vajt za NBC.

Na kraju je Vajt ipak vratio ajkulu u vodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: