Slavni tenor pod istragom pozorišta zbog tvrdnji o seksualnom zlostavljanju

Opera Los Anđelesa, čiji je generalni direktor Plasido Domingo, saopštila je da će angažovati advokata da istraži navode protiv slavnog pevača da je seksualno zlostavljao devet žena.

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2019.

08:08

Slavni tenor pod istragom pozorišta zbog tvrdnji o seksualnom zlostavljanju
Foto: EPA-EFE / Martin Divisek

"Verujemo da se prema našim zaposlenima i umetnicima treba da odnositi sa poštovanjem kako bi se osetili bezbedno u radnom okruženju", navela je Opera.

Više žena je optužilo slavnog Dominga za pokušaje da ih natera na seksualne odnose nudeći im uloge za uzvrat.

Neke žene su navele i da su se zbog Domingovih neprimerenih komentara osećale neprijatno, a više desetina ljudi iz sveta opere je reklo da su bili svedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pevača prema mlađim ženama.

Domingo je te navode nazvao "duboko uznemirujućim i netačno predstavljenim".

"Verujem da su svi moji razgovori i odnosi bili dobrodošli i obostrano prihvaćeni", naveo je on.

Sedam od devet žena koje su iznele optužbe rekle su da osećaju da je odbijanje Domingovih ponuda negativno uticalo na njihovu karijeru i da nikada nisu dobile uloge koje im je obećavao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: