#KakoToMislišNeMože: Kad srpska truba izađe na crtu velikom svetskom hitu

Svojim zavodljivim ritmovima, veliki svetski hitovi oduvek su privlačili muzičare širom sveta i inspirisali ih da i sami urade svoju verziju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2019.

20:30

#KakoToMislišNeMože: Kad srpska truba izađe na crtu velikom svetskom hitu
Foto: Promo

Britanski elektronski bend Clean Bandit pravi je primer toga kako se mešavinom različitih muzičkih žanrova, elektronske, pop muzike i klasičnih ritmova, mogu stvoriti veliki i izuzetno popularni hitovi.

Njihovom najvećem hitu, pesmi sa preko dve milijarde pregleda na Jutjubu, na crtu je, u novom Tuborg OPEN izazovu, izašao čovek sa bogatim muzičkim bekgraundom i iskustvom Marko Stojanović - Marko Louis. Megapopularnoj pesmi "Rockabye" Marko je dodao prepoznatljivi balkanski šarm i ritam srpske trube uveo u vode modernog dens popa, izlazeći tako na crtu izazovu #KakoToMislišNeMože.

Pesmi, koju u originalu izvodi pevačica Ana-Mari, uz pomoć jednog od najkarakterističnijih glasova današnje popularne muzike - repera Šona Pola, Marko je dao svoj autorski pečat.

Tekst, koji je prepevao na srpski jezik, dopunio je njemu karakterističnim muzičkim aranžmanom, u kome zavodljive džez-etno ritmove savršeno dopunjuju zvuci srpske trube. Moderne tehnologije donele su brojne inovacije u savremenu muziku i, čini se, nikada više približile svetsku produkciju i lokalne izvođače. Osim toga, današnja muzika, više nego ikada ranije, spaja različite žanrove i "suprotstavljene" nespojive ritmove.

Posle dva potpuno neočekivana spoja nespojivog, Cobyja i simfonijskog orkestra Strings n Roses i čuvenog hita grupe Eyesburn u obradi Bojane Vunturišević, ovom pesmom Marko Louis je još jednom pokazao da su domaći izvođači više nego vešti kada treba izaći na crtu izazovu #KakoToMislišNeMože.

A kako se vama sviđa "Rockabye" u verziji Marka Louisa?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: