Sve više muslimana se odriče svoje vere

U Austriji sada više ljudi istupa iz islama nego što prelazi u tu veru, pokazuju novi podaci Islamske verske zajednice u Austriji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2019.

11:02

Sve više muslimana se odriče svoje vere
Foto: zurijeta/depositphotos

Konkretno je do avgusta zabeleženo 197 istupanja iz vere, a u isto vreme svega je 49 prešlo u islam. Najveća grupa onih koji su istupili iz islamske vere poreklom su iz Avganistana i Irana, državama u kojima konvertitima preti opasnost.

Pošto se prelazak u drugu veru tretira u Avganistanu i Iranu kao izdaja svoje vere i preti za to i životna opasnost, prelazak na drugu veru ima važnu ulogu u procesu donošenja odluke o dobijanju azila u Austriji.

Inače, istupanje iz islamske vere je u Austriji samo formalni akt. Što se tiče onih koji prelaze u islam radi se pre svega o Austrijankama koje se udaju za muslimane. U Austriji živi oko 700.000 pripadnika muslimanske veroispovesti i taj broj se od 2000. godine udvostručio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: