Srbin koji je pomogao da Apolo 11 sleti na Mesec stigao u Beograd

Ambasada SAD u Srbiji saopštila je da je, povodom obeležavanja pedeste godišnjicu sletanja Apola 11 na Mesec, pozvala Dejvida Vujića da poseti Srbiju.

Izvor: B92, N1

Petak, 19.07.2019.

11:00

Srbin koji je pomogao da Apolo 11 sleti na Mesec stigao u Beograd
Baz Oldirn na površini Meseca 20. jula 1969. / Foto: Gettyimages / NASA

Vujić je poslednji živi član "Srpskog Apolo 7", grupe Amerikanaca srpskog porekla koji su radili na programu Apolo šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

On je juče stigao u Srbiju i ovde bi trebalo da ostane do 28. jula. Tokom posete će razgovarati sa studentima, Vladinim zvaničnicima, članovima akademske zajednice i drugima o svom životnom iskustvu, američkom svemirskom programu i koliko su srpsko-američki naučnici, inženjeri i menadžeri bili veoma važni za istraživanje svemira.

U Domu omladine u Beogradu će 20. jula, sa početkom u 19.00, biti prikazan film "Apolo 11", nakon čega će Vujić odgovarati na pitanja publike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: