Okrutnost na delu: Bračni par ubijao divlje životinje i hvalio se "ulovom"

Bračni par iz Francuske, koji je ubijao životinje na safariju, a zatim se slikao pored mrtvih životinja, ostao je bez posla, nakon što su njihove fotografije dospele u javnost.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.07.2019.

16:16

Okrutnost na delu: Bračni par ubijao divlje životinje i hvalio se
Foto: ilustracija depositphoto/londondeposit

Na fotografijama se vidi kako supružnici poziraju pored mrtvog lava, nilskog konja, aligatora, leoparda, noja i zebre. Fotografije su nastale na safariju u Južnoj Africi 2014. godine.

Nakon što su fotografije završile na društvenim mrežama i naišle na osudu i oštre komentare na račun ovog para, muž i žena morali su da daju otkaz na poslu na kojem su radili. Iz lanca trgovine "Super U", gde su muž i žena bili zaposleni, stiglo je obaveštenje da su oboje odlučili da napuste posao.

"Fotografije se protive politici naše kompanije. Strogo ih osuđujemo. U svetlu javne osude aktivista i osećanja javnosti, odlučili su da napuste posao", stoji između ostalog u saopštenju. Lov na divlje životinje još uvek je legalan u nekim afričkim državama, a ovakav safari omogučen je bogatim ljudima.

Aranžmani, koji uključuju lov na divlje životinje, mogu da koštaju i do 100. 000 dolara, a moguće je da se plati i lov na samo jednu životinju. Tako lov na majmune košta 100 dolara, dok lov na slona košta više od 40.000 dolara.

"Lov na divlje životinje je okrutno nasleđe kolonijalizma i uzrok je neizmerne patnje životinja, narušava ravnotežu života u divljini, a ni na koji način ne doprinosi očuvanju divljih životinja niti pomaže lokalnim zajednicama", rekao je doktor Mark Džonson, predsednik Udruženja "Born Free".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: