Najbogatijem čoveku žena došla glave: Razvod ga košta 38 milijardi dolara

Osnivača kompanije "Amazon" Džefa Bezosa razvod od supruge Mekenzi Bezos koštaće Amazonovih deonica u vrednosti 38,3 milijarde američkih dolara, objavio je "Blumberg".

Izvor: B92

Subota, 06.07.2019.

13:42

Najbogatijem čoveku žena došla glave: Razvod ga košta 38 milijardi dolara
Foto: Getty/Tony Barson

U aprilu je Amazon, najveća svetska internacionalna platforma za trgovinu, objavio da bi 4 odsto ili 19,7 miliona deonica trebalo da bude registrovano na ime Mekenzi Bezos nakon što sud odobri razvod.

Par je objavio da namerava da se razvede u zajedničkoj izjavi na Tviteru u januaru, izazvavši zabrinutost da bi Džef Bezos mogao da završi sa manjim pravom glasa.
Foto: Getty/Michael Kovac
On zadržava udeo od 12 posto vredan 114,8 milijardi dolara i ostaje najbogatiji čovek na svetu, navodi "Blumberg".

Mekenzi je u maju obećala da će polovinu bogatstva dati u humanitarne svrhe kako bi se priključila kampanji "Giving Pledge" koju su 2010. godine pokrenuli milijarder Voren Bafet i Majkrosoftov suosnivač Bil Gejts.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: